VPTZ Julia Jan Wouters

Wij zijn er voor u,
als het er écht om gaat...
lees meer >>

Corona en het Hospice

In verband met het Corona virus hebben we aangepaste bezoekregels....lees meer >>

Onze zorg bij u thuis

Zodat u er niet (meer) alleen voor staat...lees meer >>

Corona en het Hospice

In verband met het Corona virus hebben we aangepaste bezoekregels....lees meer >>

Ons gastvrije hospice

Als thuis sterven niet (meer)
wenselijk of mogelijk is...
lees meer >>

In goede handen

Onze VPTZ-vrijwilligers zijn goed opgeleid en zeer betrokken. Zij zetten zich met volle overtuiging in om u en uw naasten in de laatste levensfase een zo hoog mogelijke kwaliteit van leven te kunnen bieden. Zij werken nauw samen met de reeds aanwezige medische en verpleegkundige zorg, zodat deze bijzondere en onzekere periode op een zo goed mogelijke manier doorleefd kan worden.

U bent bij ons in goede handen.


Deskundig en professioneel

De meeste VPTZ-vrijwilligers hebben een zorgachtergrond of zijn ervaringsdeskundigen. Vaak weten ze van dichtbij wat het betekent om een naaste in de laatste levensfase te verzorgen en te verliezen. Ze hebben echter ook geleerd om dat eigen verlies in een context te plaatsen.

 

Al onze VPTZ-vrijwilligers hebben de basiscursus VPTZ gevolgd en worden daarna voortdurend bijgeschoold. Zij mogen echter geen verpleegkundige handelingen verrichten. Die taken zijn voorbehouden aan de huisartsen, medisch specialisten, verzorgenden en verpleegkundigen van de thuiszorg of van het hospice.

 

Onze verpleegkundigen in het hospice zijn speciaal getraind om hun werk in deze bijzondere omstandigheden zo goed mogelijk te kunnen doen.

 

WiEP 2015100514 53 21Extra aandacht
In het hospice hebben we ook aandacht voor het geestelijke, sociale en spirituele welbevinden van onze gasten. Indien gewenst kunnen we u in contact brengen met andere hulpverleners, zoals een geestelijk verzorger of psycholoog, en ondersteunende zorgverleners zoals een pedicure, kapper of schoonheidsspecialist.

Daarnaast is er in het hospice voor de naasten een speciaal samengestelde waakmand, een kast met spelletjes en boeken, een speelhoek voor de allerkleinsten en natuurlijk altijd een luisterend oor aan de keukentafel.
Op verzoek kan een partner of naast familielid gebruik maken van onze logeerkamer. 

 
 
Vormgeving en realisatie: Wiep.frl | Powered by: Knoop.frl