VPTZ Julia Jan Wouters

Wij zijn er voor u,
als het er écht om gaat...
lees meer >>

Corona en het Hospice

In verband met het Corona virus hebben we aangepaste bezoekregels....lees meer >>

Onze zorg bij u thuis

Zodat u er niet (meer) alleen voor staat...lees meer >>

Corona en het Hospice

In verband met het Corona virus hebben we aangepaste bezoekregels....lees meer >>

Ons gastvrije hospice

Als thuis sterven niet (meer)
wenselijk of mogelijk is...
lees meer >>

Geschiedenis

Stichting VPTZ Julia Jan Wouters is in 2009 ontstaan uit een fusie tussen de Stichting Julia Jan Wouters Hospice en de Stichting VTPZ Tjonger en Linde. Door deze fusie ontstond er in de regio Heerenveen en Weststellingwerf e.o. een sterk netwerk voor het verlenen van palliatieve terminale zorg zowel in de thuissituatie als in het hospice.

Julia Jan Wouters Hospice
Stichting Julia Jan Wouters Hospice was eind 2006, met de ingebruikname van het Julia Jan Wouters Hospice, opgericht vanuit een initiatief van de Julia Jan Woutersstichting dat werd overgenomen door Stichting Zorggarant.

julia jan woutersHet Julia Jan Wouters Hospice ontleent haar naam aan de oprichtster van de Julia Jan Woutersstichting, vrouwe Julia Wouters (1829-1892). Begaan met het lot van ongehuwde behoeftige dames van hoge leeftijd uit de hogere standen, bepaalde zij in haar testament dat er na haar dood een stichting moest komen voor verblijf en onderhoud van deze dames.

julia jan wouters stichtingIn 1901 kwam er daarom in Oudeschoot tehuis Veenwijk, een tehuis voor behoeftige dames van welgestelde afkomst. Toen dit oude verzorgingshuis in 1999 werd gesloten, ging de stichting op zoek naar een ander pand. 

Op 3 november 2006 werd in het pand aan de K.R. Postweg 3 te Heerenveen het Julia Jan Wouters Hospice geopend. Daarmee vond de stichting een mooie manier om de nobele ideeën van hun oprichtster Julia Wouters over weldadigheid en zorg van de behoeftige oudere mens te kunnen blijven uitdragen.

 
Vormgeving en realisatie: Wiep.frl | Powered by: Knoop.frl